logo
0

RASKID UGOVORA

Dobro došli u DIGIEXPERT centar za podršku.
Kako možemo da vam pomognemo?
Ukoliko imate problem, želite stručni savet ili bilo koje pitanje vezano za naše proizvode, obratite nam se.
Imajući u vidu važnost podrške na koju potrošač može da se osloni posle kupovine kućne tehnike, našim korisnicima dostupan je korisnički servis.

Potražite pomoć, pronađite odgovore!
Kontakt telefon: +381 62 8132264
Mail: info@digiexpert.rs

Kupac priznaje da prema odredbama Zakona o zaštiti potrošača nije moguće odustati od kupoprodajnog ugovora o isporuci robe, koji je modifikovan prema zahtevima kupca. Dalje, nije moguće odustati od ugovora o kupovini robe koju je potrošač uklonio iz originalne ambalaže i ne može se vratiti iz higijenskih razloga (kao što su četkice za zube, epilatori, brijači i neki drugi proizvodi za negu tela). Takođe, ne može se raskinuti ugovor o isporuci audio ili video uređaja ili računarskih programa ukoliko je kupac oštetio njihovo originalno pakovanje. Mogućnost vraćanja proizvoda u roku od 14 dana odnosi se samo na ugovore o kupoprodaji zaključene sa potrošačima. U slučaju prodaje licu koje je preduzetnik i zaključivanju ugovora u okviru svojih poslovnih aktivnosti, ovo pravo ne proizlazi iz zakona i nije moguće vratiti proizvod u roku od 14 dana.

Ako se ne radi o gore navedenim slučajevima ili o drugom slučaju u kojem nije moguće odustati od kupoprodajnog ugovora, kupac ima pravo da odustane od kupoprodajnog ugovora u skladu sa odredbama Zakon o zaštiti potrošača u roku od četrnaest (14) dana od dana prijema, gde u slučaju da je predmet kupoprodajnog ugovora više različitih vrsta robe ili isporuka više delova, ovaj period teče od datuma prijema poslednje isporuke proizvoda. Povlačenje ugovora o kupoprodaji mora se poslati prodavcu u roku navedenom u prethodnoj rečenici.

Da odustane od ugovora o kupovini, kupac može da koristi obrazac uzorka koji je ponudio prodavac, a koji predstavlja dodatak uslovima i odredbama. Povlačenje iz ugovora o kupovini mora se poslati na adresu: Golsvordijeva br.36, Beograd ili na info@digiexpert.rs.

Nakon što kupac dobije potvrdu da je odustajanje od ugovora moguće, dostavlja mu se povratna etiketa koju će zalepiti na ambalažu i poslati na adresu naznačenu na etiketi, nalepnica je samo za internu upotrebu i za detektovanje vraćanja. Oznaka se ne odnosi na transport. Troškove poštarine snosi kupac.
Ako je paket poslat bez nalepnice za vraćanje, paket neće biti prihvaćen i automatski se vraća pošiljaocu (ni u kom slučaju ne postoji mogućnost vraćanja pošiljke pouzećem).

U slučaju odustajanja od kupoprodajnog ugovora, kupac mora prodavcu da vrati robu u roku od četrnaest (14) dana od dana isporuke. Ako kupac odustane od kupoprodajnog ugovora, kupac snosi troškove povezane sa vraćanjem robe prodavcu, čak i ako roba zbog svoje prirode ne može da se vrati redovnom poštom.
U slučaju odustajanja od kupoprodajnog ugovora, prodavac će vratiti sredstva primljena od kupca u roku od četrnaest (14) dana od trenutka kada je kupac odustao od kupoprodajnog ugovora, na isti način na koji je prodavac primio sredstva od kupca. Ako kupac odustane od kupoprodajnog ugovora, prodavac nije dužan da kupcu vrati primljena sredstva pre nego što kupac vrati robu ili dokaže da je robu poslao prodavcu.

Prodavac ima pravo da jednostrano umanji pravo na naknadu štete nanesene robi protiv prava kupca na povraćaj kupoprodajne cene.

U slučajevima kada kupac ima pravo da odustane od kupoprodajnog ugovora u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača, prodavac takođe ima pravo da odustane od kupoprodajnog ugovora u bilo kom trenutku, sve dok kupac ne preuzme robu. U tom slučaju, prodavac će kupcu bez nepotrebnog odlaganja vratiti sredstva u gotovini na račun koji je odredio kupac.

Ako se poklon dostavi kupcu zajedno sa robom, ugovor o poklonu između prodavca i kupca zaključuje se uz uslov da ako kupac odustane od ugovora o kupoprodaji, ugovor o poklonu za takav poklon prestaje da važi i kupac je dužan da vrati poklon.

Primer za odustajanje od ugovora dostupan je ovde.

Kupac robu šalje na adresu prodavca:
DIGIEXPERT GROUP d.o.o
Golsvordijeva 36
Beograd 11000